De wet stelt zeer strenge eisen en regels aan de zorgplicht van een werkgever. In veel gevallen kan een werkgever daar niet aan voldoen. In de praktijk is de werkgever bijna altijd aansprakelijk voor de geleden schade.
U twijfelt
U twijfelt of u uw werkgever aansprakelijk moet stellen voor een ongeval. “Ik zou mijn baan wel eens kunnen verliezen..” of “de werkverhouding gaat daar vast niet beter van worden..” zijn uitspraken die we wel eens horen. Maar neemt u bij uw afwegingen ook mee dat een bedrijfsongeval veel en langdurige gevolgen kan hebben. U kunt soms niet of nauwelijks meer uw werk uitvoeren. De opgelopen klachten en beperkingen kunnen tijdelijk van aard zijn maar de kans bestaat ook dat ze blijvend van aard zijn. Wat nu over 10 jaar?
Contact opnemen
De werkgever is meestal verzekerd
De schade die u als slachtoffer van een bedrijfsongeval oploopt kunt u bij uw werkgever verhalen. In de meeste gevallen heeft uw werkgever een wettelijke (bedrijfs-)aansprakelijkheidsverzekering waarop hij/zij een beroep kan doen. De werkgever betaald uw schade dus meestal niet zelf. Kluijt Letselschade kijkt niet alleen naar de schuldvraag en de kosten die daar direct aan gerelateerd zijn, maar kijkt ook naar uw toekomst.
Uitzendbureau / detachering
Ook als u via een uitzendbureau of detacheringsbureau aan de slag bent, kunt u de geleden schade vaak verhalen op uw werkgever of opdrachtgever. Neem ook in dat geval contact met ons op. Kluijt Letselschade beschikt over de benodigde specialistische kennis en vaardigheden en loodst u door dit gecompliceerde proces.