Schadeverzekering Inzittenden Artikel in Hofweekblad januari 2022
Kluijt Letselschade – uw hulp in nood bij personenschade
Sinds juni 2018 zitten ze al aan de Goorsestraat 10 in Hengevelde, maar Otto Kluijt is al sinds 1994 letselschade expert. Zijn expertise en ervaring maken van hem een doorgewinterde vakspecialist en Kluijt Letselschade zal in alle gevallen het maximale voor de klant proberen te bereiken. Otto Kluijt is de register expert en hij is voornamelijk buiten kantoor op klantbezoek. Chantal Pot is letselschadebehandelaar en samen met collega Irma, die de financiële administratie voor haar rekening neemt, bestieren zij de binnendienst van Kluijt Letselschade.
Buiten je schuld betrokken bij een verkeers- of arbeidsongeval
Mensen die buiten hun schuld betrokken raken bij een verkeers- of arbeidsongeval of gewond raken door een dier kunnen altijd een letselschade expert inschakelen. Otto licht toe: “Een ongeval komt altijd onverwacht. Een langere verstoring van balans tussen werk en privé heeft forse impact. Als iemand jou schade berokkent, mag je die persoon daarop aanspreken. Hierover bestaat veel onwetendheid. Hoe aardig een verzekeraar telefonisch ook kan zijn, blijf alert! De verzekeraar behartigt zijn eigen belangen, niet jouw belangen. Dus als je zelf door ongeval gerelateerde klachten er even niet meer toe instaat bent, adviseer ik je graag over aansprakelijkheid en omvang van schade. Kosteloos!”
Uitgelicht: Een schadeverzekering voor inzittenden (SVI)
Een schadeverzekering voor inzittenden dekt de schade van de bestuurder en de passagiers als gevolg van een ongeval. Een verschil met de ongevallen inzittenden verzekering (OIV) is dat de SVI de daadwerkelijke schade vergoedt. De schadeverzekering inzittenden vergoedt de schade die inzittenden van een auto lijden door een ongeval. Ook de bestuurder is verzekerd. Het maakt niet uit of de bestuurder of de andere inzittenden schuldig zijn aan of aansprakelijk voor het veroorzaken van de schade. Voorbeeld, bij een eenzijdig ongeval bent u zelf schuldig aan het ongeval. Wanneer u een SVI (Schadeverzekering Inzittenden) heeft afgesloten, kunt u alsnog uw letselschade claimen bij deze verzekering. De SVI verzekering is een goede aanvulling op uw autoverzekering.
- Geen schuldvraag discussie
- De bestuurder heeft (naast de passagiers) recht op letselschade vergoeding, ook als de bestuurder het ongeval zelf heeft veroorzaakt.
- De SVI is gekoppeld aan het kenteken, niet aan de persoon
- Dus rijdt je partner of je kind of degene die bobt dan geldt de verzekering ook voor hen
- De verzekering kost € 4 – € 5 per maand
Maar let op! Dekking is op basis van polisvoorwaarden (lees die voorwaarden en laat je adviseren) welke een groot effect kunnen hebben op de schadevergoeding: bepaalde schadeposten kunnen bijvoorbeeld zijn uitgesloten. Voorbeeld, soms geen dekking voor kosten van juridische bijstand (letselschadespecialist), meestal wel, en een ander voorbeeld: de vergoeding verlies arbeidsvermogen (je inkomen) is gemaximeerd op 30%.
Kleine lettertjes: de letselschade specialist helpt u
Uiteraard zal uw verzekeringsmaatschappij proberen de vergoeding zo laag mogelijk te houden en u te wijzen op allerlei kleine lettertjes in uw polis. De meeste automobilisten hebben die nog nooit doorgelezen en zijn daarvan niet op de hoogte. Waarschijnlijk heeft u hulp nodig om alle juridische termen goed te kunnen begrijpen. Daarvoor schakelt u het beste een letselschadespecialist in die gespecialiseerd is in auto ongelukken en Schadeverzekering Inzittenden.
Geen Schadeverzekering Inzittenden: werkgever aansprakelijk
Werkgevers zijn gehouden om zorg te dragen voor een behoorlijke verzekering van werknemers wier werkzaamheden ertoe kunnen leiden dat zij als bestuurder van een motorvoertuig betrokken raken bij een verkeersongeval. Indien de werkgever heeft nagelaten voor een behoorlijke verzekering te zorgen, dient hij in beginsel de dientengevolge, niet door de verzekering gedekte schade van de werknemer te dragen. Of deze werknemer zich in het verkeer voortbeweegt in een auto of op een fiets doet er niet toe.
Grote impact
Wanneer je bijvoorbeeld als zelfstandig ondernemer een ongeval overkomt waar jij schuldig aan bent, dus aansprakelijk voor bent en je hebt een SVI verzekering, dan heb je, als je schade lijdt als gevolg van dat ongeval, recht op vergoeding van jouw schade. Dit kan zijn voor het verlies arbeidsvermogen (je inkomen), maar ook voor medische kosten, reiskosten, huishoudelijke hulp en zelfwerkzaamheid (klussen in om je woning). Ook bestaat er een vergoeding voor lichamelijke pijn, verdriet en verminderde levenslust, de smartengeldvergoeding. Bij blijvende klachten en beperkingen zal er tevens toekomstschade vergoed worden. De keuze voor wel of niet verzekeren kan een heel grote impact hebben op je verdere leven.
Meer informatie
Weten hoe het werkt, of ben je benieuwd of Kluijt Letselschade iets voor je kan betekenen? Bel dan 085-4845800 en maak een afspraak. Het eerste gesprek/bezoek is altijd gratis ongeacht waar je woont in Nederland. Kluijt Letselschade, Goorsestraat 10 in Hengevelde, info@kluijt.com. Kluijt Letselschade draagt het keurmerk NIVRE (Nederlands Instituut Van Register Experts). Bronvermelding: Hofweekblad